Utrecht Food Freedom ging vrijdag 21 september 2018 van start op Fort bij 't Hemeltje. Gedeputeerde Pim van den Berg ...

" />

Utrecht Food Freedom reeds gestart in september 2018

donderdag, 20 september 2018 08:59

Utrecht Food Freedom ging vrijdag 21 september 2018 van start op Fort bij 't Hemeltje. Gedeputeerde Pim van den Berg legde uit waarom de provincie zich achter de missie van Utrecht Food Freedom schaart. "Dit is nodig om het huidige voedselsysteem om te gooien én het draagt bij aan een gezonde lokale economie." De missie van Utrecht Food Freedom is om het landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in te zetten ter bevordering van een duurzame voedselcultuur in verstedelijkt gebied. Het brengt de burger weer in contact met de boer, de geschiedenis van het landschap en de leefomgeving.

De forten in het landschap zijn daarbij de link tussen de stad en het platteland. De nieuwe generatie, de studenten van de Universiteit en Hogeschool van Utrecht, zijn al volop aan het bouwen aan Utrecht Food Freedom. Ook zij waren aanwezig vrijdag, net als de boeren en producenten en de forteigenaren en -beheerders.

Na een heerlijke lunch, uiteraard met lokale producten, werd in groepen gediscussieerd over bedreigingen en kansen rondom de missie van Utrecht Food Freedom. Nagedacht werd over de vragen: Welke vraag ligt er op het platteland? Wat vraagt de stad? Hoe kunnen de forten de verbindende rol spelen waardoor een antwoord komt op deze vragen? Alle antwoorden werden overhandigd aan Erik van Tooren, gebiedsmakelaar van Provincie Utrecht.

Bekijk hier het videoverslag!