Fort aan de Klop gaat 'Lokaal'

Korte beschrijving

Het restaurant van Fort aan de Klop wil omschakelen naar werken met zoveel mogelijk lokale producten. Vooral tijdens het jaarlijkse kinderfestival in de maand juni willen ze dan ook zoveel mogelijk met lokaal voedsel gaan werken. Samen met de local2local studentenpool zal er worden samenwerkt aan het verduurzamen van de menukaart en het werken met lokale producten tijdens het kinderfestival.

De missie die Fort aan de Klopt hierbij voor zich ziet gaat om een duurzame slag maken binnen het Fort met lokaal voedsel, in de omgeving verbindingen leggen tussen boer, fort en bezoeker en ten slotte kinderen leren waar het eten vandaan komt.

Utrecht Food Freedom (UFF) wil helpen bij het ontwikkelen van een nieuwe lokale producten lijn. Verbinden aan het verhaal van NHW. Zo draagt UFF bij aan het verhogen van de biodiversiteit in de regio, het bouwen aan een Utrechtse voedselcultuur – verbinding stad en platteland en het verbinding leggen met kindereducatie. UFF verzamelt ook de (persoonlijke) verhalen.

Contact voor de rol van UFF: Erik van Tooren (provincie Utrecht): erik.van.tooren@provincie-utrecht.nl