Pop-up diners op forten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Een lange eettafel te midden van het grootste geheim van Nederland..

De makers van De Maaltuin starten vanaf 26 september een bijzondere serie pop-up diners onder de naam SterkWater. In een jaar tijd wordt op 5 forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie een tijdelijk restaurant opgezet. Tijdens de avond beleef je de geschiedenis van het grootste geheim van Nederland. In gerechten, verhalen, muziek en op vele andere manieren wordt deze tot leven gewekt. Van 26 september tot en met 20 oktober opent SterkWater haar deuren op Fort Lunet II in Utrecht en van 13 februari tot en met 8 maart op Fort Abcoude in Abcoude. Beide op loopafstand van een station. Verder doet SterkWater de volgende forten aan: Fort Ruigenhoek, Fort Nieuwersluis en Fort Honswijk.

Volgend jaar zomer hoopt de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de Unesco werelderfgoedlijst te komen.

Wat kan men verwachten bij SterkWater?

SterkWater is een reizend restaurant dat de geschiedenis en ook het toekomstige gebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt. Kenmerkend zijn de lange eettafels met plaats voor iedereen, de intieme sfeer en het op de locatie afgestemde menu. SterkWater is van de makers van De Maaltuin dat verschillende volledig uitverkochte edities in de Botanische Tuinen van Utrecht en Rotterdam en bij Paleis Soestdijk organiseerde.

Meer informatie

Meer informatie en het bestellen van tickets kan via www.sterkwater.nl (NB! Op moment van schrijven is de site nog niet online, deze gaat begin augustus live). Een ticket kost €54,95 p.p. en daarvoor krijgt men een verzorgde avond inclusief: welkomstdrank, amuse en vier-gangen diner en koffie/thee.